NSU Ro 80 Restauratie

De afgelopen 30 jaren hebben wij diverse NSU Ro80’s van top tot teen gerestaureerd. Op die manier hebben we een fraaie collectie Ro80’s opgebouwd. Een restauratie gaat bij ons veel verder dan het uitsluitend technisch en optisch in orde maken van de auto.

We gebruiken alleen de beste basis
Alleen Ro80’s waarvan de basis in orde is komen wat ons betreft in aanmerking voor een echte restauratie. We proberen juist dié NSU’s te vinden waarvan het vertrekpunt simpel is: zo min mogelijk laswerk en schade vrij verleden. Ook kijken we naar de kleurstelling. We vragen de originele fabrieksspecificaties op, zoals kleur en uitrusting. Een complete (service) historie is een pré. Dat laatste is, na ruim 50 jaar, vaak een unicum.

Stap voor stap
Om een goede restauratie te doen moet je weten waar je begint en ook werken via een vaste werkmethode. Doordat we al jaren aan de Ro80 sleutelen heeft de auto voor ons weinig geheimen: ieder detail is bekend. We weten dan ook welke stappen we moeten zetten om tot een fantastisch eindresultaat te komen.

In 1967 al modern
Het is prachtig om met deze oude autotechniek te werken. De ingenieurs van NSU waren hun tijd destijds ver vooruit. Vandaar de slogan “Vorsprung durch Technik“, later door Audi geadoreerd.  Niet voor niets nam Volkswagen maar al te graag in 1969 NSU Motorenwerke AG over. Wat de mensen van NSU in een paar jaar tijd bereikt hadden bij de ontwikkeling en verbetering van de Ro80, daar stak Volkswagen in Wolfsburg in schril contrast tegen af met nagenoeg technische stilstand door de VW Kever.

Techniek van nu in een oud jasje
Ruim 50 jaren na de introductie verbeteren wij de Ro80 stapsgewijs steeds verder. Dit dankzij allerlei technische verbeteringen waar wij gebruik van kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan nano-technologie voor de conservering van het plaatwerk, hoogwaardige bougies uit de racerij, ontsteking zonder contactpunten en krachtige bobines. Ook maken we gebruik van injectie van speciale olie waardoor het verbrandingsproces schoner is als waarvan de NSU ingenieurs in 1965 hadden gedroomd. Kortom: We gebruiken de allerlaatste technieken om de NSU Ro80 nóg betrouwbaarder te maken.

Hieronder treft u een impressie van onze aanpak. Bent u enthousiast over onze aanpak en wilt u tips hoe u uw Ro80 op de beste manier zelf kunt restaureren? Neem dan contact met ons op.

nl_NLNederlands