NSU Ro 80 kopen

Een NSU Ro 80 kopen is beslist de moeite waard, maar tegelijk ook een uitdaging. Tijdens de productiejaren (1967 t/m 1977) kwamen slechts 815 NSU Ro 80’s naar Nederland. Pas vanaf eind 1968 kwam de levering via importeur Van Oorschot goed op gang. Dat was bijna een jaar na de introductie op de IAA Frankfurt.

De eerste Ro 80’s in Nederland
Als een auto vandaag de dag wordt geïntroduceerd, is deze ook direct volop leverbaar. Dat was bij de Ro 80 duidelijk anders. Wie een NSU Ro 80 wilde kopen, moest even geduld hebben. Een handvol liefhebbers wilde daar niet op wachten. Zij wisten zelf een Ro 80 vanuit Duitsland te importeren. Zo kwamen de eerste Ro 80’s begin 1968 ‘al’ op Nederlands kenteken. Van deze tien geïmporteerde Ro 80’s zijn, voor zover nu bekend, geen auto’s bewaard gebleven.

Vanaf september 1968 officieel te koop
De eerste officiële serie Ro 80’s leverde importeur Van Oorschot in september 1968 met veel publiciteit aan de Nederlandse dealers. Dat was dus een jaar ná de introductie. Vanwege de lettercombinatie ‘HD’ in hun kentekens staan deze auto’s onder insiders ook wel bekend als de HD-auto’s. Vanaf dat moment kon iedereen die een NSU Ro 80 wilde kopen dit via de officiële weg doen. Uiteindelijk kochten ruim 800 Nederlanders een Ro 80.

Later geïmporteerde Ro 80’s
Vanaf de jaren ’80 zijn nog ongeveer 100 Ro 80’s in Nederland geïmporteerd. Hiervan komen de meeste auto’s uit Duitsland en Zwitserland. Momenteel zijn nog bijna 200 Ro 80’s in Nederland actief geregistreerd. Ook duiken nog regelmatig Ro 80’s op bij schuurvondsten. Desondanks steken deze aantallen natuurlijk schril af tegen volume-productieauto’s als een Citroën DS of zelfs een Porsche 911.

Verrassend betaalbaar
Samengevat is de Ro 80 best een zeldzame verschijning. Wie er één wil kopen, ontdekt echter dat de NSU Ro 80 verrassend goed betaalbaar is. Het is dus mogelijk om zélf met een Ro 80 te gaan rijden! Zelfs ruim vijftig jaar na de introductie kan de Ro 80 zich goed meten met hedendaagse auto’s. U zult echt versteld staan van de rijeigenschappen!

NSU Ro 80 met nieuwe Wankelmotor
Heeft u aankoopplannen voor een NSU Ro 80? Dan is het goed om te weten dat zowel het plaatwerk als de bouwcomponenten van uitstekende kwaliteit zijn. Let wel goed op de Wankelmotor. De eerste generatie motoren kende soms wat problemen met de dichtlijsten. NSU heeft deze problemen vrij snel en ingrijpend opgelost. Vrijwel alle Ro 80’s zijn gedurende de gebruiksjaren voorzien van een nieuwe motor. Daardoor is de kans dat u een Ro 80 met slechte motor treft erg klein.

Zelf een NSU Ro 80 kopen?
Regelmatig bieden wij mooie en technisch goede Ro 80’s te koop aan. Bekijk ons actuele aanbod!

nl_NLNederlands