NSU Ro 80 specialist

Welkom bij Ro80.eu, uw NSU Ro 80 specialist. Hoewel we specialist zijn, zijn we geen garage. We zijn twee broers die hobbymatig een collectie van mooie Ro80’s in bezit heeft. Daar zit een lang verhaal achter. Onze liefde voor de NSU Ro 80 is ons met de paplepel ingegoten. Letterlijk, want we zijn opgegroeid met aparte auto’s.

Opgegroeid met de Ro 80
Onze vader hield van bijzondere auto’s. Tijdens onze jeugd reed hij een Oldsmobile F85, een Citroën ID, een DS23 Pallas én natuurlijk een Ro 80. Omdat hij de Ro 80 begin jaren ’70 reed, vormde deze prachtige auto ons eerste ‘autobeeld’. Pas na acht jaar ruilde hij ‘m in. Dat was best bijzonder, want meestal ruilde hij zijn auto al na twee, hooguit drie jaar in. Kennelijk was de Ro 80 ook voor hem zó bijzonder dat hij er acht jaar in bleef rijden. In 1975 liet hij er bij Van Oorschot aan de Rietdijk 12 in Rotterdam zelfs een nieuwe motor in bouwen. In 1981 besloot hij om de NSU toch in te ruilen. Uiteindelijk wilde ook hij een keer wat anders.

Van liefhebber tot NSU Ro 80 specialist
Na de Ro 80 volgden nog veel bijzondere auto’s. Toch bleef de Ro 80 altijd in onze gedachten voortleven. Begin jaren ’90 kochten we opnieuw een NSU Ro 80. Daarna volgden er diverse Ro 80’s en groeide onze collectie. We hebben ze in allerlei kleuren en bouwjaren. Daarvan verkeren de meeste in perfecte en originele conditie. Stapsgewijs leerde wij ook de techniek van deze auto steeds beter kennen. Doordat we ons geconcentreerd hebben op de Ro80 is de hobby inmiddels een specialisme geworden.

Contact met ons opnemen
Heeft u een vraag voor ons? Of heeft u advies nodig van ons? Stuur gerust een e-mail naar info@ro80.eu.

en_USEnglish